Zvezda objavila dobre vesti: Kuzmić staje na noge, njegov prijatelj se probudio iz kome!

0
219

Oporavljaju se Kuzmić i Ilić, koji su bili u kajenu.

KK Crvena zvezda još jednom se oglasio povodom stanja Ognjena Kuzmića, koji će biti premešten u ponedeljak iz šok sobe Urgentnog centra, i to u odeljenje intenzivne nege.

– Kuzmić je od petka u potpuno svesnom stanju, komunicira sa članovima svoje porodice i lekarima koji su zaduženi za njegov oporavak, i kojima KK Crvena zvezda još jednom iskazuje ogromnu zahvalnost na svemu što čine kako bi se Ognjen što pre u potpunosti oporavio. Prema procenama lekarskog tima, Ognjen je sada potpuno van životne opasnosti, nema negativnih promena, niti bilo kakvih komplikacija i pogoršanja sa povredama glave i grudnog koša – saopštio je klub.

Operacijom su potpuno sanirane teške povrede gornje vilice, a već tokom nedelje, Kuzmić bi mogao i po prvi put potpuno da se pridigne iz kreveta i stane na svoje noge, što je izuzetan pomak i napredak za samo 7 dana od kada je reprezentativac Srbije i košarkaš Crvene zvezde prebačen u Beograd sa teškim povredama opasnim po život.

– Klub ovom prilikom izražava veliko zadovoljstvo i infromacijom koju je dobio od lekara iz Banja Luke i porodice Bogdana Ilića, sa kojima je takođe u svakodnevnom kontaktu od nedeljne nesreće. Bogdan je takođe nastradao u saobraćajnoj nesreći u nedelju zajedno sa Ognjenom Kuzmićem. Bogdan Ilić se probudio iz kome i oporavlja se zahvaljujući velikim naporima i brigom lekarskog tima iz Banja Luke.

Ognjen Kuzmić doživeo je tešku saobraćajnu nesreću u Republici Srpskoj, a pre nesreće bio je na jednoj svadbi u Prijedoru, odakle se vraćao magistralnim putem Banjaluka – Prijedor, kada se nesreća dogodila u Ramićima.

Usled kiše, kolovoz je bio klizav i savet vozačima je da se vozi sporije. Do udesa je došlo kada se beli porše Ognjena Kuzmića u kojem je bio sa prijateljem Bogdanom Ilićem sudario sa BMW-om u kojem su bili Marko Miljatović (32) iz Prijedora i Dražen Janjanin (30) iz Prijedora, koji su pretrpeli lakše povrede.