Zbrinuo je siroče staro samo 6 nedjelja, a danas o njima priča cijeli svijet! Pogledajte zašto…

0
8429

Mark Dumas, poznatiji kao čovek-grizli, proveo je veći deo svog života sa medvedima.

Može da se pohvali činjenicom da je možda jedini čovek na svetu koji sme da se igra i kupa sa polarnim medvedom! Jedna medvedica mu je naročito prirasla za srce i praktično deo njegove porodice!

Sa svojom omiljenom medvedicom, Mark slika selfi.

Edži, zenka polarnog medveda, bila je angažovana na snimanju filma ,,Aljaska.” Te 1996. godine, bila je stara svega nekoliko nedelja.

Čovek grizli, Mark Dumas, ostvario je neverovatno intimnu vezu sa njom. Ona mu je čak dopuštala da se igra na travi sa njom, da je poljubi, stavlja glavu u njene ogromne čeljusti ili da je zagrli.

Mark i njegova žena Don, dobili su Edži kada je bila samo 6 nedelja stara. Medvedica je od samog početka živela sa njima u kući, igrala se sa kucama i bila hranjena na flašicu.

„Da je bilo ko drugi pokušao nešto slično, završio bi kao Edžina večera. Jedini ljudi na svetu koje voli smo moja žena i ja. Radio sam sa medvedima više od 40 godina, mogu da čitam Edžin govor tela i znam kako da se bezbedno ponašam kada sam u njenoj blizini. Edži ima svoja pravila, kojih se mi uvek pridržavamo,” kazao je Mark.

„Ona nikada ne bi mogla da opstane u divljini, a jako je važno da bude aktivna. Zato volim da plivam sa njom u bazenu i da se igram na travnjaku. U večernjim satima, Edži hranimo lososom, koji je bogat proteinima, zatim piletinom ili nekim drugim mesom. Da živi u divljini ona bi jela foke, ali pošto mi to ne možemo da joj obezbedimo, trudimo se da joj ishrana bude bogata mastima.

Edži je živela u njihovoj kući prvih nekoliko nedelja. Međutim, kada je porasla, morali su da je isele i da joj naprave sopstvenu „kuću.“

Edži sada živi na iznajmljenom zemljištu, blizu Markove i Donine kuće u Abotsfordu.

Ujutru je najviše razigrana i opuštena. Mark tada najviše voli da provodi vreme sa njom, naročito u vodi!