Zatvorena javna kuća u Srbiji, vlasnik “pao” : Maloletnice podvođene političarima i diplomatama

0
944

Policija je upala u bar “Maki” i tamo zatekla devojku za koju se sumnja da je godinama prodavana za muškarcima za novac.

M. N. (70) iz Novih Banovaca, vlasnik jedne od najstarijih i najvećih javnih kuća u Srbiji, uhapšen je nedavno zbog sumnje da je podvodio maloletnicu. Policija je prilikom racije zatekla devojku (19), koju je, kako se sumnja, Nikolić godinama podvodio gostima u svom baru, u kojem su često viđani razni biznismeni, domaći političari, ali i strane diplomate.

– Nikolić je koristio težak materijalni položaj devojaka da ih uvuče u kandže prostitucije. To je uradio i sa jednom devojkom koju je sve vreme držao zatočenu u svojoj kući u Novim Banovcima, tačno preko puta njegovog bara. Nju je neko od Nikolićevih saradnika odvodio iz kuće u bar, gde je pružala seksualne usluge raznoj klijenteli i odvodio je nazad. Bila je stalno pod njihovom kontrolom. Nije smela ni sa kim da se viđa, ni sa kim da kontaktira… U pitanju je devojka rođena 2000. godine, a bila je maloletna kada je osumnjičeni počeo da je podvodi – kaže izvor Srpskog telegrafa iz policije.

Osim Nikolića, uhapšene su još tri osobe, i to R. N. (36), Lj. S. (56) i supruga M. N,  K. J. (53).

Bar Maki Novi Banovci

Bar “Maki” za koji se sumnja da je javna kuća Printskrin: Google maps

– U pitanju je dobro razrađen, porodični biznis. Njihova klijentela su bili i neki ugledni političari, razni visoki funkcioneri, biznismeni, ali i strane diplomate. Bar “Maki” je zbog toga godinama opstajao i ako je javna tajna da je u pitanju paravan za kupleraj. Zbog toga se dešavalo da uhapšeni zna da će u njegovom lokalu biti racija pre policajaca koji u tu raciju kreću, pa je ovog puta akciju hapšenja izvela policija iz jednog drugog mesta – objašnjava neimenovani sagovornik Srpskog telegrafa.

Kako saznaju, kuća i restoran M. N. su namenski građeni za prostituciju i u njima postoje dupli zidovi između kojih je prazan prostor za skrivanje.

– Kada policija upadne, ne zatekne devojke jer se sakriju u tu šupljinu. Do ulice u kojoj se nalazi javna kuća mora da se priđe putem koji je pokriven kamerama za video-nadzor, tako da kod njega nema iznenađenja – kaže izvor Srpskog telegrafa.

– Znam za njega, ali se ne družimo. Dolaze neke besne limuzine, ali ne znam ni da je uhapšen, ja sa njima nemam posla – rekla je komšinica, koja je želela da ostane anonimna.