ZAR I OVO?! Prvi zadrugari su stigli u KARANTIN, a pogledajte ŠTA ih čeka na IMANJU – KAKVO IZNENAĐENJE

0
2796

Nova sezona “Zadruge” samo što nije počela, a kako bi publici zagolicali maštu, svakodnevno izlaze inoformacije o učesnicima i novim detaljima na imanju u Šimanovcima.

Direktor Željko Mitrović, koji je svakodnevno na lokaciji, otkrio je da je danas u kompleksu “Zadruge” podignuta statua čuvenog firentinskog bankara i mecene, Kozima Medičija.

– Palata Milenija je četiri puta veća od Bele kuće, a po dimenzijama je veoma slična Kapitol Hilu u Vašingtonu. Ovo je prava zgrada, ali je ona samo deo elemenata. Danas smo uradili jedan vrlo značajan posao i učestvovao sam delimično u njemu – postavio sam statuu Kozima Medičija, koja je visoka šest metara, što je dvostruko više od Medičijeve statue u Firenci. Izgleda impresivno i mislim da je to veoma značajno, zato što je to moja velika inspiracija i moj veliki idol. On je rođen 1389. godine, iste godine kada smo izgubili cara Lazara – u Italiji je tada počela renesansa, a mi smo tada krenuli nizbrdo. Mislim da je sada došlo vreme za srpsku renesansu. Veliki broj umetnika, vajara i slikara je bilo angažovano i zaradili su dosta novca na ovom projektu, tako da smo na taj način dali doprinos kulturnom životu u Srbiji. Mislim da smo uspeli u tome, napravili smo jednu malu kneževinu, jedan grad u kome će živeti naši takmičari, odnosno zadrugari, i mislim da će im biti prijatno da provedu vreme u jednom ovakvom ambijentu – rekao je Željko Mitrović.

On je otkrio i da u četvrtak 6. septembra u veličanstven kompleks “Zadruge” ulazi čak 50 takmičara, ali tu iznenađenjima nije kraj – s obzirom na to da će trajati punih deset meseci, kroz drugu sezonu će proći i do 200 učesnika.

– Imali smo 3.600 zahteva za ulazak u “Zadrugu”, a pritom mi ne radimo po zahtevima. Imali smo veliki problem da izaberemo 50 takmičara koji ulaze prvog dana, a mislim da će ih kroz ceo serijal proći od 150 do 200, s obzirom na to da druga sezona traje punih 10 meseci. E tih prvih 50 nije bilo lako odabrati – bile su nam potrebne različite socijalne kategorije, a mislim da smo iz svake pronašli po jednog, pa će biti veoma zanimljivo gledati kako se ti ljudi međusobno snalaze i kako će živeti zajedno deset meseci – rekao je Željko Mitrović.

zadruga

Podsećanja radi, u Šimanovce su stigle najvrednije reprodukcije, ali i pojedini originali različitih umetničkih dela iz Italije, Francuske i drugih delova Evrope, mlazna odela kojima će Veliki šef slati pisma… Takođe, u “Zadrugu” je stigla flota jahti, brodova, čamaca, skutera, gondola, kao i brod Kolumbo, koji će ploviti u morskom zalivu TV Imaginarijuma, poznatijeg kao “Zadruga”.

Nema sumnje da će ovo biti pravi spektakl, a ulazak učesnika zakazan je za četvrtak 6. septembar u 21h.