Za odsečenu glavu prijateljice Novaka Đokovića političar nudi 1,3 miliona evra (FOTO) (VIDEO)

0
4694

Reditelja optužuju da je prekrojio istoriju predstavljajući u filmu hinduističku kraljicu Radžputa kao ljubavnicu muslimanskog sultana Alaudina.

Premijera bolivudskog filma “Padmavati”, u kojem glavnu žensku ulogu igra glumica Depike Padukone, inače prijateljica Novaka Đokovića, a u režiji Sanjaja Lela Bansalija odložen je zbog toga što je visoki zvaničnik vladajuće Indijske narodne partije (BJP) ponudio 100 miliona rupija, odnosno 1,3 miliona evra za njihove odsečene glave.

Premijera je bila zakazana za 1. decembar.

Član vladajuće partije Hindu nacionalista Suradž Pal Amu kaže da je reditelj prekrojio istoriju predstavljajući u filmu hinduističku kraljicu Radžputa kao ljubavnicu muslimanskog sultana Alaudina.

– Ne želimo da uzimamo zakon u svoje ruke, ali za odrubljene glave Padukone i Bansalija daćemo 100 miliona rupija – rekao je Pal Amu.

Iz stranke su poručili da neće tolerisati nikakve pozive na nasilje, dok je policija počela da obezbeđuje glavnu glumici i reditelja, kao i članove njihovih porodica.

Film “Padmavati” rađen je po epu iz 16. veka, izmišljenu priču o hrabroj i prelepoj kraljici Radžputa, koja radije bira samoubistvo nego da je zarobi muslimanski sultan Delhija Alaudin Kildži.

Ovaj ep je kroz vekove poprimio svojstvo istinite istorijske priče uprkos tome što za to ima jako malo dokaza.

Padukone u filmu igra ulogu Padmini, legendarne kraljice koja je počinila “džauhar”, običaj u kraljevstvu Radžaput, koji podrazumeva da ena iz kraljevske porodice koja je bila u zatočeništvu dobrovoljno ušeta u vatru zbog sramote koju je preživela.

Da podsetiomo, Depike Padukone je u žižu svetske javnosti dospela krajem avgusta prošle godine kada je u javnosti viđena sa Novakom Đokovićem.

Britanski mediji su tokom hajke na srpskog tenisera čak tvrdili da je u pitanju sastanak, odnosno da je Novak prevario Jelenu sa prelepom Indijkom.

Video pogledajte ovde: