Uhapšena kuma Zorana Marjanovića

0
898

Vera je, inače, već privođena u policiju pre nešto više od godinu dana

Vera Vukomanović, kuma porodice Marjanović, koja živi u Borči, nedaleko od njih, uhapšena je u četvrtak 21. marta. Po nalogu tužilaštva policija ju je odvela u stanicu gde je dala izjavu.

Kako objašnjava izvor iz istrage, njeno hapšenje nema veze sa smrću pevačice Jelene Marjanović (33) na nasipu u Borči, koja već tri godine potresa domaću javnost i za koju se tereti Jelenin suprug Zoran.

– Kuma Zorana Marjanovića tereti se za krađu koja se odigrala par dana ranije. Za njom je bila izdata poternica, pa su je inspektori Uprave kriminalističke policije potražili rano ujutru na adresi.

Kada je otvorila vrata, rekli su joj da pođe sa njima, što je bez prigovora i učinila. Odveli su je u policijsku stanicu Palilula, gde je dala izjavu. Nakon toga odlučeno je da se zasad pusti na slobodu – kaže izvor ne želeći da otkriva detalje krađe u koju je umešana Vukomanovićeva dok se ne završi istraga.

Ukoliko se sumnje potvrde, kumi Marjanovića preti višegodišnja robija.

– Ona se tereti za krivično delo iz člana 203, za koje Krivični zakon predviđa novčanu kaznu ili zatvor do čak tri godine. Šta će na kraju biti od Vukomanovićeve, zavisi od ishoda istrage koja je u toku – dodaje sagovornik.

Vera je, inače, već privođena u policiju pre nešto više od godinu dana. Protiv nje je tada podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično delo navođenja neistinitog sadržaja i falsifikata.

U javnosti je procurilo da je otišla u policiju i službenicima se predstavila kao Zoranova majka Zorica Marjanović i da se umesto nje potpisala prilikom vađenja nove lične karte!

SPORAN POTPIS

– Policija je otkrila da je potpis Zorice Marjanović koji se nalazi na njenoj ličnoj karti falsifikat. Ispostavilo se da je ona poslala kumu Veru u policiju kada je imala zakazan termin za vađenje nove lične karte i da se ona tamo potpisala umesto nje – ispričao je tada izvor iz policije.

Vera Vukomanović nije želela da da komentar povodom hapšenja.