U Srbiju stigli zloglasni bajkeri: Dan osiguranja košta 100.000 eura

0
40215

Bajkeri loše reputacije „Anđeli pakla“ (Hells Angels) stigli su u Jagodinu i potpuno promijenili ritam grada.

Gradske vlasti očekuju „minimum dva miliona eura koristi“, ali neki Jagodinci nisu pretjerano zadovoljni, piše Deutche Welle.

 

Jagodina je od 29. maja do 5. juna domaćin 42. europskog godišnjeg skupa Moto-kluba „Hells Angels”, odnosno „Anđeli pakla”, čije članove bije glas da su nasilni i da se bave različitim kriminalnim poslovima.

 

U ovaj grad u Srbiji bi tokom sedam dana trebalo da ih stigne oko 2.000 iz cijele Europe, ali i Amerike, Kanade, Australije, Novog Zelanda i Egipta.

Za okupljanje su zakupili akva-park i sportsku halu s parkingom ispred, kao i karting-stazu pored akva-parka.

Na ulazu u kompleks od utorka su postavljene dvije linije kontrole – jednu čini privatno osiguranje koje su angažirali organizatori, a druga je policijska kontrola, koja detaljno pretresa i legitimiše svakoga ko ulazi – i koliko god put da ulazi.

Nagađanja idu toliko daleko da procjenjuju kako policijsko osiguranje stoji 100.000 eura na dan, puta sedam dana. Koji je interes države u tome”, pita se osnivač i urednik lokalnog portala „Central media” i novina „Moravske vijesti” Goran Jevremović.

Na ulazu su i kamere koje sve snimaju, a članove „Hells” dodatno i fotografiraju. Unutar kompleksa akva-parka za sve radnike važe stroge procedure.