Sve greške u Slagalici posle legendarne Milke Canić: Poslednja u nizu gaf sa Matijom, epskim junakom sa Voždovca

0
358

Gafovi koji se dešavaju u kvizu Slagalica često se nižu u poslednje vreme

Gafovi koji se dešavaju u kvizu Slagalica često se nižu u poslednje vreme. Najnoviji u nizu je slučaj sa nepostojećom epskom pesmom koju je kao klinac na Vikipediju ubacio Matija Vujović. Jedno od pitanja je bilo da se pogodi koji je lik iz epske pesme u pitanju, a netačan odgovor na pitanje je bio, Matija Vujović.

Ova internet enciklopedija je poznata kao mesto koje bilo ko može da uređuje i ubacuje informacije. Greška se, poput požara, proširila internetom. Korisnici nisu mogli da veruju da niko nije detaljnije isproveravao navodnu pesmu. Sve nam se nešto čini da ovoliko grešaka nije bilo dok je legendarna supervizorka Milka Canić nadgledala sve?

U avgustu prošle godine, napravljena je greška u pripremi jednog pitanja. Američki grad Klivlend pomešali su sa saveznom državom. U pitanju je igra “Ko zna zna”, a pitanje je glasilo “U kojoj se američkoj državi nalazi muzej rokenrola?”. Tačan odgovor mogao bi da bude samo Ohajo, država u kojoj se nalazi grad Klivlend. Međutim, ponuđeni odgovor na pitanje o državi bio je “u Klivlendu”.

Plavi igrač, koji je dao pogrešan odgovor i rekao “u Tenesiju” ostao je zbunjen kada je video tačan odgovor.

KEMAL GEKIĆ, VIRTUOZ NA VIOLINI?!

Manje od mesec danas pre toga, kompjuter je dao pogrešan odgovor na pitanje “Na kom instrumentu svira Kemal Gekić?”. Umesto klavira, na ekranu je pisalo violina.

Ista slova koja su se u popularnom kvizu Slagalica, u istoimenoj prvoj igri pojavila 3. septembra 2017. godine, takmičari su “izabrali” i pre 9 godina! Reč je o slovima IRESDŽLJOTĆZEM.

Takmičari navodno biraju slova, a mašina zapravo izbacuje unapred spremne kombinacije.

Pogledajte dve epizode Slagalice sa istim slovima:

– Očigledno je da imaju nekoliko hiljada kombinacija i ko zna koliko puta se ovo do sada dogodilo, ali gledaoci to nisu primetili, a ovo je upečatljivo jer je reč “zemljotresić” od pre nekoliko godina ušla u istoriju. Jer je po prvi, verovatno i jedini put, takmičar imao dužu reč od kompjutera “zemljotresić” u odnosu na kompjuterovo “zemljotresi” – rekao je tada dobro obavešten izvor.

Međutim, prema rečima Slavice Ćirović, urednice emisije, ne postoji nikakav argument za prevaru.

– Naše je pravo da utvrđujemo pravila igre i nikoga ne obmanjujemo. U pitanju je čista slučajnost, kakva je tu naša korist, koga mi tu varamo? Te kvalifikacije o prevarama su jako zlurade – rekla je ona tada za Telegraf.

MRTVO MORE, A JEZERO

Da stvar bude daleko gora, na kraju emisije je pobedio, i to za – pet poena razlike.Dakle, da nije bilo velikog previda produkcije, rezultat bi bio nerešen. Ovako, velika nepravda je ostala.