SOS znak od velikih stijena zbunio policiju u Australiji i velika je misterija

0
318

Misteriozni SOS znak u udaljenom dijelu Australije, napravljen od velikih stijena, zbunio je policiju ove zemlje. Nakon detaljne istrage, još nisu pronašli dokaze da je u ovom području u skorije vrijeme bilo ikakvih ljudskih aktivnosti.

Veliki znak od kamenja i stijena uočio je jedan pilot dok je letio iznad pećine Swift Bay u Kimberleyju u zapadnoj Australiji. Odmah je obavijestio policiju koja je počela istraživati područje.

Na početku su pretpostavili kako je neko u opasnosti ili se izgubio. Međutim, tokom istrage nisu otkrili nikakve ljudske tragove na terenu, zbog čega traže od javnosti da im pomogne ukoliko ima više informacija.

– Istražili smo kompletno područje, ali nismo pronašli nikoga niti bilo kakve dokaze skorijih ljudskih aktivnosti. Policija pokušava ustanoviti da li je slučajno ranije neko nestao u ovom dijelu, a za kim se još traga – kazali su policajci.

Postoji mogućnost kako ovaj znak stoji mjesecima, ali da ga niko nije vidio. S druge strane, moguće je i kako se neko pokušao našaliti na ovaj način.