Silovatelj joj napravio dijete kada je imala 15 godina, sada je uslijedio još veći šok: Skandalozna odluka suda (VIDEO)

0
743

Žrtva je riješila da prekine šutnju i otvoreno govori o mučenju koje je preživjela, kao i o slučaju koji brine nju i njenog sina.

Aršid Husein (Arshid Hussain), koji je 2016. godine osuđen na 35 godina zatvora zbog silovanja djece, dobio je obavještenje britanskih vlasti da može tražiti svoja roditeljska prava. Kako zakon nalaže, on može redovno viđati dijete koje je napravio jednoj djevojci koju je silovao.

Iako Husein nije tražio da viđa dijete, sada tinejdžera, njegova majka je vidno uznemirena što je ovako nešto uopće moguće.

Semi Vudhaus (Sammy Woodhouse) bila je jedna od njegovih žrtava. Zatrudnjela je sa 15 godina poslije silovanja.

Vudhaus (33) je riješila da prekine šutnju i otvoreno govori o mučenju koje je preživjela, kao i o slučaju koji brine nju i njenog sina.

– Ovo je priča o meni, mom sinu i čovjeku koji me je silovao. Roteramsko vijeće mu je naložilo da se može prijaviti da viđa svoje dijete. Iako je utvrđeno da predstavlja opasnost po mene i drugu djecu, osuđen je na 35 godina zatvora – rekla je ona.

Ona, zajedno sa poslanicom Luiz Hejg (Louise Haigh), traži promjenu zakona kojim se tako nešto omogućava.

– Ovo je neprihvatljivo. Previše često vidimo kako se krše prava žrtava, a poštuju prava silovatelja – rekla je poslanica.

Iz ministarstva pravde su saopćili da se radi o veoma ozbiljnom pitanju i da će sve raspoložive službe raditi na tome da se utvrdi kako je došlo do propusta u ovom slučaju.

Husein je osuđen po 23 tačke za zlostavljanje djece, a i članovi njegove porodice su proglašeni za zavjeru i organizirano zlostavljanje djece.