Severina o snimku: Znam ko ga je objavio, saznala sam prošle godine!

0
633

Život, generalno, kažnjava sve nas. Neke pravedno, neke ne. Ali, s vremenske distance, uspjela sam se izdignuti iznad svega što mi se tad dogodilo. To je bila veoma ružna stvar, koju je iz gluposti i zlobe napravila jedna osoba.

Znam ko je, saznala sam prošle godine, rekla je pjevačica Severina Kojić (47) aludirajući na eksplicitni snimak nje i poduzetnika Milana Lučića. U intervjuu za Novosti.rs povodom njenog koncerta u Beogradu Seve se prisjetila tih teških trenutaka. Podršku joj je tad, tvrdi Kojić, pružio pokojni velikan hrvatske muzike Arsen Dedić.

– Kad prođete javno sramoćenje, onda se, htjeli ili ne, morate naučiti izboriti s tim. U jednom trenutku me nazvao Arsen, jer smo bili bliski, i rekao mi: “Kolegice, čujem da vam je izašao neki film, ali da nema muziku pa se preporučujem, jer ja sam filmski kompozitor.” To je bilo predivno – rekla je Seve.

Podsjećamo, cijela afera u vezi sa Severininim eksplicitnim snimcima s broda buknula je 2004. godine. Urednik portala Index.hr Matija Babić objavio je vruće kadrove na tom portalu uz naslov “Ljudi, imamo p.rnić sa Severinom”. Za objavljivanje Severininog uratka protiv njene volje Index je poslije morao platiti 200.000 kuna, plus troškove parnice, te se pjevačici ispričati u pet dnevnih novina. No, između svih onih koji su na internetu virili u njenu najdublju intimu, bili su i sudija, advokati te zapisničar. Oni su na to bili primorani, jer je na sudu trebalo utvrditi ko je autor snimka.

– Ne znam šta je mislila, ali je stoički odgledala video. I sudija ga je morao gledati u cijelosti pa je na kraju diktirao zapisničaru: “Čuli su se uobičajeni ženski zvukovi…” Meni to nije bilo ni zanimljivo pa sam samo čekao da prođe – ispričao je jedan od sudionika suđenja od prije 15 godina.

Fotke i snimci su se, pisalo se u vrijeme skandala, rado gledali i među zastupnicima u Saboru, a u samo tri dana od objave snimak je na internetu pretražilo milion ljudi.