SELEKTOR RUSIJE ISKREN: Objasnio kako se oseća, šta mu je rekao Putin, ali i zašto jedan Grk treba da se stidi

0
3964

Posle utakmice četvrtfinala, za fudbalsku reprezentaciju Rusije Svestko prvenstvo je završeno. Zbornaja je posle produžetaka i izvođenja penala eliminisana od Hrvata koji će u polufinalu igrati protiv Engleske. Selektor Stanislav Čerčesov je posle poraza izašao pred novinare, a prvo pitanje je bilo “da li će da ostane na funkciji”.

– Analiziraćemo. Rezultat nije loš, ali se osećamo kao vojnici koji su demobilisani pre isteka vojnog roka. Možda bi bilo bolje da smo ostali do 15. jula (finala Mondijala). A da li ću da ostanem… Nećemo mnogo o tome šta će se desiti u budućnosti. Nema nijedne reprezentacije koja je igrala na ovom Prvenstvu da je imala potpuno poverenje svoje javnosti. A kada je reč o kritikama, mi smo verovali sami u sebe. Ne možeš da moliš nekoga da veruje u tebe. Verovali smo u svoj rad, a cela Rusija se zaljubila u nas, u svoju reprezentaciju. Uspeli smo da preokrenemo javno mnijenje u svoju korist – rekao je Čerčesov, a jedno od pitanja postavio je i novinar iz Grčke – “Zašto je bio toliko nervozan tokom utakmice”.

Usledio je veoma zanimljiv odgovor.

– Bio sam pod emocijama, a ne nervozan. Vi ste iz Grčke? Treba da se stidite. Da čujem takvo pitanje od Grka… Da ste Skandinavac, još bih i shvatio, ali od Grka…

Đani Infantino i Vladimir Putin

Đani Infantino i Vladimir Putin
Foto: Reuters
Da li ga je zvao predsednik Vladimir Putin, i to je zanimalo predstavnike medija.
– Premijer Medvedev je bio u svlačionici, ali nisam imao vremena da razgovaram s njim, a Putin me je nazvao i pre i posle utamice. Rekao je da je bilo sjajno, ono što smo pokazali na terenu. Mi smo razočarani, ali je predsednik rekao da moramo da nastavimo da koračamo dalje uzdignutog čela – objasnio je Čerčesov.