SAMO JE NEKOLICINA ISPITANIKA ODGOVORILA TAČNO: Moraćete se dobro potruditi ako želite biti u toj manjini posebnih

0
492

Veliki broj istraživanja je dokazao da je rješavanje mozgalica i raznih zagonekti, veoma korisno za mozak.

Mi smo pripremili nekoliko zagonetki oko kojih ćete morati dobro da se potrudite. Pročitajte pažljivo sve informacije jer se odgovor krije među njima. Srećno!

Misterija sa jabukom

jabuka-1

U sobi se nalazi 10 ljudi i svi vide cijelu sobu i svakog u sobi. Želite da postavite jabuku tako da je svi vide, osim jedne osobe.

Pitanje: Gdje ćete postaviti jabuku?

Odgovor:

jabuka-2

Postavićete jabuku na nečiju glavu.

Automobil protiv automobila

aut-1

Postoje dva automobila, plavi ide 60 km/h, a crveni 40 km/h. Krenuli su u isto vrijeme, ali ipak će se u jednom momentu sresti.

Pitanje: Kako je to moguće?

Odgovor:

aut-2

Putuju u suprotnim smjerovima.

Misterija sa drvetom jabuke

drvo-1

Dvije prijateljice, Marija i Ana, krenule su u šetnju po šumi. Iznenada, počela je kiša, a djevojke su ugledale napuštenu kuću i riješile da u njoj potraže sklonište. Kada je kiša stala, prijateljice su bile suhe, ali veoma gladne. Otišle su različitim putevima da potraže voće. Ana je pronašla drvo jabuke, ali kada je krenula da jede jabuku, pretvorila se u drvo. Pola sata kasnije, Marija se tu stvorila i začula glas: “Tvoja prijateljica je pretvorena u drvo i moraš je pronaći ako želiš da je vratiš danas. Imaš jednu priliku. Ako pogriješiš, ona će ostati drvo zauvijek.”

Pitanje: Kako je Marija otkrila koje je drvo njena prijateljica?

Odgovor:

drvo-2

Kako je kiša padala malo ranije, sva stabla moraju biti mokra. Jedino stablo koje nije bilo mokro, jeste njena prijateljica Ana.

Koji čovjek nosi najveći teret?

teret-1

Odgovor: Čovjek u sredini nosi 25% više težine.

(Novi.ba)