PRONAĐENA DEVOJKA ZA KOJOM SE TRAGALO OD 22. JUNA: Njeno telo bilo u zamrzivaču kod…(FOTO)

0
9173

Muškarac iz Ohia u Sjedinjenim Američkim Državama, i djevojka s kojom je živio, lišeni su slobode u subotu, nakon što je tijelo njegove bivše partnerke pronađeno u zamrzivaču, potvrđeno je iz policije.

31-godišnji Arturo Novoa, koji je također poznat i kao Anthony Gonzalez, i Katrina Layton (34) zasad su optuženi za skrnavljenje ljudskog tijela, za šta im prema tamošnjim zakonima prijeti jednogodišnja zatvorska kazna. Još međutim nije utvrđeno kako je 28-godišnja Shannon Graves, čije je tijelo pronađeno – umrla, odnosno da li je ubijena ili je preminula od posljedica korištenja droga, budući da je navodno bila ovisnica.

Graves je proglašena nestalom 22. juna.

Ono što je posebno šokiralo, čak i iskusne istražitelje, je to da je Katrina praktično potpuno «preuzela život» mrtve djevojke – dakle ne samo njenog partnera.

Dana Lantz, državni tužilac u Youngstown Cityju izjavila je kako je Layton «počela živjeti život žrtve».

Preselila se da živi kod Artura, vozila je automobil Gravesove, koristila njen telefon i karticu za hranu, čak je preuzela brigu i o njenom psu!?

TIJELO U ZAMRZIVAČU. Policija je pronašla tijelo u zamrzivaču u kući Arturovog prijatelja po imenu Kenny Eshenbaugh.

Novoa je zamolio tog prijatelja da svoj zamrzivač prenese u njegov podrumu, jer mu je navodno isključena struja, a nije želio da se meso u njemu pokvari.

Eshenbaugh se složio, ali mu je bilo čudno da je zamrzivač zaključan katancem. U subotu, Eshenbaugh je pozvao policiju, nakon što je njegova žena otvorila zamrzivač i u njemu otkrila ljudske ostatke koji su bili u «više od jedne vrećice».

SESTRA PRIJAVILA NESTANAK. Inače, zadnji kontakt s bilo kim Gravesova je imala još 24. februara, ali za njom se nije tragalo do šestog mjeseca, zbog toga što je i ranije znala nestati.

Njena sestra, Debbie Depaul, prijavila je nestanak nakon što se zabrinula, jer je predugo prošlo vremena.

Depaul je priznala policiji da je njena sestra koristila heroin i druge droga, tako da je bilo uobičajeno da prođe dosta vremena u kojem njih dvije nisu kontaktirale, ali nikad prije to nije trajalo ovako dugo.

U toku je istraga koja bi trebala razjasniti sve okolnosti ovog slučaja.