Privatni život najbogatijeg čovjeka na svijetu je posve normalan (FOTO)

0
1937

Osnivač Amazona Jeff Bezos sa 120 milijardi dolara zvanično je najbogatiji čovjek na svijetu, pa ne čudi da javnost veoma zanima kako izgleda njegov brak sa suprugom Mackenzie, ženom koja je uz njega od samih početaka.

Kad je 1994. godine vozio od New Yorka do Seattlea i smišljao poslovni plan, s njim je u automobilu bila Mackenzie, baš kao i tokom samih početaka kad je pokrenuo posao u svojoj garaži.

“Gledati svog partnera, osobu koju volite, u jednoj takvoj avanturi – ima li išta bolje od toga?”, rekla je ona u intervjuu za CBS.

FOTO: EPA

Upoznali su se u jednoj kompaniji, gdje je ona bila naučna saradnica, a on potpredsjednik. Jeff je bio prva osoba koja je intervjuisala Mackenzie za posao. Oboje su završili Princeton.

“Mislim da je moja supruga snalažljiva, pametna i zgodna, ali ipak sam imao tu sreću da vidim njenu biografiju prije nego što sam je upoznao pa sam tačno znao i kakva je bila u školi”, našalio se u jednom intervjuu za Vogue.

Kada je dobila posao, radili su u susjednim kancelarijama, a Mackenzie je jednom prilikom otkrila da se zaljubila u njegov smijeh. Prva je povukla prvi potez i pozvala ga na ručak. Nakon tri mjeseca bili su vjereni, a nakon šest vjenčani.

FOTO: EPA

Jeff kaže da je oduvijek znao da želi oženiti snalažljivu ženu.

“Mnogim ljudima nije jasno što to znači… Nekoga ko bi me mogao izvući iz zatvora u nekoj zemlji trećeg svijeta”, objasnio je jednom prilikom.

Njoj je prvoj pričao o svojoj ideji o Amazonu. Oboje su dali otkaz i otputovali u Seattle kako bi radili na njegovoj ideji. Mackenzie je postala računovođa u Amazonu i tako je bila jedna od prvih Jeffovih radnika.

Do 1990. godine živjeli su kao podstanari u kući s jednom spavaćom sobom u Seattleu. Danas imaju pet kuća širom SAD-a, a Jeff je jedan od 25 najvećih vlasnika nekretnina u toj zemlji. Sve do 2013. godine, ona je njihovom porodičnom Hondom svako jutro vozila četvoro djece u školu, a zatim Jeffa na posao. Njihovi prijatelji su za Vogue otkrili da su “oni toliko normalna porodica da je to nenormalno”.

Drže se svojih svakodnevnih navika, a Jeff nastoji što više vremena da provodi sa porodicom. Obrazovanje djece veoma im je važno, ali se ne trude da im samo klasičnu edukaciju, već žele i da putuju, druže se ostalom djecom u komšiluku kroz sport i ostale aktivnosti, ali i da uče mandarinski i mnogo toga drugog…

FOTO: EPA

Mackenzie posjeduje i svoj mali stan u koji voli da se povuče kad piše novele koje su joj najveća strast. Tamo uglavnom provodi vrijeme kad osjeti inspiraciju sve dok ne dođe vrijeme da pokupi djecu iz škole, piše Bussines Insider.

Sve svoje priče najprije podjeli sa suprugom koji je njen “najbolji čitalac”, kako je jednom prilikom otkrila. Ipak, Amazon nikad nije objavio njene priče. Trudi se da ih drži što dalje od očiju javnosti.

Mackenzie tvrdi i da su njih dvoje sušte suprotnosti – Jeff obožava da se druži s ljudima, dok za nju “zabave predstavljaju nervne slomove”. Suprug joj često kupuje odjeću da je razveseli, a priznao je i da je redovno on taj koji pere suđe kad dođe s posla.

“Siguran sam da je to najseksi stvar koju radim”, rekao je za Business Insider.