Ovo je Seve danas, a pogledajte kako je izgledala prije 30 godina (VIDEO)

0
564

Samo godinu dana poslije, početkom 1990, Sevka je pobijedila na radijskom takmičenju DemoX Radio Zagreba i osvojila snimanje prvog albuma

Hrvatska estradna zvijezda danas iza sebe ima nebrojeno nastupa, svirki i albuma, no na početku karijere Severina se kao i svaka mlada pjevačica borila za svoje mjesto pod suncem.

Evo kako je izgledala i zvučala prije tačno 30 godina.

Njen nastup u hotelu Marjan u Splitu davne 1989. pregledan je na Youtubeu preko 100.000 puta, ali sigurni smo da se mnogi od vas ovakve Severine baš i ne sjećaju.

Tada je 17-godišnja Splićanka bila pjevačica u usponu, a znatna promjena vidljiva je i u izgledu.

Tada mlađahna Splićanka crne guste kose i upečatljivih obrva davala je do znanja da su muzika i ples njena jedina ljubav i smjer u kojem želi ići.

Samo godinu dana poslije, početkom 1990., Sevka je pobijedila na radijskom takmičenju DemoX Radio Zagreba i osvojila snimanje prvog albuma. U julu iste godine nastupila je na Splitskom festivalu s pjesmom “Vodi me na ples”.

Danas 46-godišnja Severina njeguje nešto uglađeniji look. Bira skupocjene dizajnerske krpice, ima nešto svjetliju boju kose, a obrve su joj uredno oblikovane.

Slovi za jednu od najvećih zvijezda u regiji, njeni nastupi osiguravaju joj nevjerovatne iznose na računu, a i pjesme su joj mnogo drugačije nego one iz ranih 90-ih.