Ova biljka donosi novac: Evo kako da je gajite i privučete energiju bogatstva

0
311

Ova biljka donosi novac: Evo kako da je gajite i privučete energiju bogatstva

Jedan od najpoznatijih feng šui iscjelitelja negativne energija u domu su bujne, zelene biljke koje će donijeti ne samo pozitivne vibracije,već i bogatstvo.

Po nekim vjerovanjima istočnjačkih učitelja, postoje biljke koje donose više novca ukućanima, tačnije, privlače energiju bogatstva i blagostanja.

Vjeruje se da prisustvo biljke novca u prostoriji pozitivno utiče na posao i vlasniku donosi bolju zaradu. Zato su odličan izbor za kancelarije, a u nekim azijskim zemljama se čak prenosi sa koljena na koljeno.

jj3

Feng šui stručnjaci objašnjavaju da skoro svaka lijepa, zelena, vibrantna biljka može biti biljka novca jer suština je u dobroj energiju koju ona proizvodi.

Međutim, jedna od najpoznatijih biljaka koje po vjerovanju donose novac je krasula:

jj2

Japansko drvo, dolar drvo, parac, krasula… nazivi su za biljku Crassula ovate.

Drvo novca ili krasula potiče iz oblasti Južne Afrike. Naziv je dobila po listovima ovalnog oblika koji podsjećaju na kovanicu novca.

j1Spada u sukulentne biljke (listovi su mesnati, skladište vodu). Može dostići visinu do 3m, mada su takvi primjerci nešto ređi. Krasula cvijeta tokom zime, pa sve do proljeća, sitnim bijelim cvjetovima. Zemlja u kojoj treba biti posađena je ista kao za kaktuse i ostale sukulente (40% pijeska, 20% šumskog humusa, 20% zemlje za cvijeće, a ostatak sitni šljunak, perlit, lomljena cigla).

jj

Kao većina sukulenata, zahtjeva zimsko mirovanje (oktobar-april) kada biljku treba zalivati sa što manje vode, 1-2 puta tokom cijele zime. Temperatura u tom periodu ne smije padati ispod 0, jer će biljka izmrznuti, već je idealna oko 10C. Ukoliko biljci ne možete pružiti ove uslove, preko zime može biti i na toplom. Tada je zalivanje nešto češće.

Ne zahtjeva veliku saksiju, ali ukoliko joj obezbjedimo veću saksiju uz dodatnu prihranu krasula će brže napredovati.

j

Po staroj kineskoj tehnici feng sui, biljku treba postaviti sa desne strane ulaznih vrata kuće u sjevernom ili sjeverozapadnom delu. Biljka posjeduje eterična ulja koje povećavaju mentalnu i fizičku budnost čovjeka i aktiviraju njegove umne i fizičke sposobnosti.