OPREZ! Evo šta se može desiti vašim zglobovima ako ne unosite dovoljno minerala

0
1429

Najvažniji minerali za ljudski organizam su kalcijum, fluor, gvožđe, magnezijum, kalijum, natrijum, jod i hrom. S obzirom na sve zastupljenije poslove koji podrazumevaju višečasovno sedenje, nedostatak minerala pogađa sve uzraste i zato je važno da konačno preduzmete nešto kako bi se sprečile ozbiljnije komplikacije.

Nedostatak minerala najčešće utiče na zglobove, mišiće i tetive. Prema istraživanjima, ovaj problem je kod žena moguć čak četiri puta više nego kod muškaraca.

Najpokretljivi zglobovi na ljudskom telu su rameni i skočni zglob. Starenjem dolazi do slabosti mišiča i oštećenja hrskavice, ali ukoliko na vreme ne preduzmete mere prevencije, ovaj problem može znatno ranije da nastane i ozbiljno utiče na vašu pokretljivost.

Labav zglob dovodi do gubitka radne sposobnosti, što može značajno da utiče na kvalitet vašeg života.

SAVET NUTRICIONISTA ZA ZDRAVE ZGLOBOVE

Kalcijum je najvažniji mineral za zdrav mišić koji sprečava nastanak osteporoze i održava vaše mišiće i kosti. Najviše se nalazi u mlečnim proizvodima, brokoliju, bademima, soji, orasima i suvim šljivama. Takođe, magnezijum utiče na kvalitet kostiju, a da biste povećali gustinu kostiju, savet je da unosite što više zelenog povrća koje je bogato ovim mineralom.

SAVET LEKARA ZA ZDRAVE ZGLOBOVE

Kako biste delovali na uzrok nastanka bolova u zglobovima i zaustavili upalni proces, savet farmaceuta je da koristite proizvode koji imaju snažan antireumatski efekat. Proizvodi koji sadrže prirodne sastojke poput korena harpagofituma ili đavolje kandže, koji ulaze u sastav preparata Zglobex Doloaktiv, efikasno i uspešno ublažavaju simptome reumatoidnog artritisa i osteoartritisa.

Bolesti zglobova prate bolovi, ograničen obim pokreta, otok i crvenilo, pa je uticaj na svakodnevne aktivnosti veliki.

Razvoj kasnijih komplikacija u vidu deformiteta i nepokretnosti zglobova, odnosno reumatoidnog artritisa, dovoljan je razlog da zdravlje zglobova ne zanemarite i na prve simptome delujete odgovorno. Uklonite uzrok bola u zglobovima i nastavite da živite aktivno!