Nikad neću zaboraviti tvoj poslednji vrisak i tvoje “mama, uzmi me”: Majka preminule Nađe (4) okačila pretužne fotografije i opis koji slama srca (FOTO)

0
873

– Rekoše mi dobro si ti, neće ti biti ništa. Evo dokle nas je to “nije joj nista” dovelo – napisala je Nađina mama.

Devojčica Nađa Petrović (4) preminula je 4. aprila 2018. godine od morbila, jer zbog autoimune bolesti nije smela da primi MMR vakcinu. Njena majka Dragana svesna je da Nađu ništa ne može vratiti, pa je bolom izmučenoj ženi svaki dan teži od prethodnog.

Dragana je sada objavila Nađine fotografije, koje su napravljene onog dana kada je počeka devojčicina borba za život. Ispod njih je napisala i potresne rečenice.

– Na dan kad je krenula tvoja borba za život. Dan koji nikada neću zaboraviti. Plava usta tvoja nikada zaboraviti neću. Borbu za vazduh, i izmučene jecaje tvoje. Vrisak tvoj dok su te vozili na intenzivnu negu, poslednje “mama, uzmi me”. Rekoše mi dobro si ti, neće ti biti ništa, samo malo da te gledaju. Evo dokle nas je to “nije joj nista” dovelo – piše ispod potrsnih slika.

22.01.2018-22.01.2019Slikano na danasnji dan prosle godine.Na dan kad je krenula tvoja borba za zivot. Dan koji nikada…

Slået op af Pravda za Nađu-Justice for NadjaTirsdag den 22. januar 2019

Mala Nađa preminula je od malih boginja nakon borbe koja je trajala tri meseca. Kao teškog pacijenta, njena majka Dragana mogla je svoju bebu da viđa samo dva puta dnevno. Da je dodirne, poljubi i zagrli u podne i u 20 časova. Jedan telefonski poziv oduzeo je Dragani i te dragocene trenutke. Posle tog zvona, nijedan zvuk više nema smisla, niti će ikad imati.

Poslednji zvuk koji je vredeo u Draganinom životu je bilo prigušeno, samrtničko Nađino disanje. Kada je i ono prestalo, nastupio je mrak.

Tog 5. januara 2018. Nađa je primljena na Odeljenje intenzivne nege i izolacije. Međutim, 6. januara, kako nije bilo mesta na Odeljenju, primljen je dečak uzrasta devet meseci u njenu sobu. Taj dečak je imao morbile. Sedam dana kasnije, devojčica je utonula u san iz kog se više nikad nije probudila.