NI TRAGA NESTALIM MLADIĆIMA Jedan se okliznuo i pao u nabujalu Miljacku, drugi skočio da ga spase – NISU IZRONILI

0
2601

Od ranog jutra oko 100 pripadnika FUCZ, GSS, Civilne zaštite pretražuje korito reke Miljacke kako bi pronašli tela dva mladića koji su u noći sa utorak na sredu upali u nabujalu reku.

Kako je rekla Majda Kovač, portparol FUCZ, rejon potrage proširen je do Jošanice, a obaveštene su i ekipe u Visokom da budu u pripavnosti ukoliko se potraga proširi.

– Na terenu su čamci kod RTV doma i Vistafona, a dobili smo čamce i od jednog rafting kluba. Reka je izrazito mutna i brza, ali naši spasioci pretražuju područje – kazala je Kovač dodavši da se koriste i dronovi i psi tragači.

Prema informacijama u reku je upao prvo Aldin Mulić (1989.), brat vlasnika kafića “Argellini” na Dolac Malti, a za njim i konobar I.F. (1993.). Okolnosti koje su prethodile ovoj tragediji još uvek nisu poznate.

Mulić je, kako nezavnično saznaje Avaz.ba, prisustvovao proslavi jednog rođendana na Ilidži, nakon čega se vratio u kafić “Argelini”, čiji je vlasnik njegov brat. U jednom trenutku mu je pozlilo, te je izašao iz objekta i otišao do obale. Pretpostavlja se da je počeo da povraća i potom se okliznuo i upao u Miljacku. To je primetio konobar “Argelinija” inicijala I.F. (24) koji je odmah za njim skočio u vodu i od tada im se obojici gubi svaki trag.

S obzirom da tela mladića nisu isplivala, postoji mogućnost da su zarobljena u rolnama u reci Miljacki.