Nataša u bašti izvadila krompir od 1,5 kilograma: “Od njega ću napraviti pomfrit”

0
310

– Snajka je bila iznenađena kada sam unela krompir u kuću, ali stvarno ništa ne prskam i ne prihranjujem veštačkim đubrivom. Čak sam išla i rukom skidala bube sa njega – priča Nataša.

Nataša Inđić iz sela Nakovo nadomak Kikinde poslala je našoj redakciji pravog šampiona među krompirima – težak je kilogram i po.

Na prvi pogled teško je poverovati da se radi o krompiru, a ova Banaćanka nam otkriva koja je tajna formula i da li je uopšte ima.

– Kupila sam seme krompira od jednog čoveka iz Ivanjice, a kod njega inače kupujem svake godine. Đubrila sam ga sam samo stajskim đubrivom, kad počistim kod mojih koka i jednom sam ga prskala od buba zlatica. Zapravo neke formule nema. Ništa nisam radila van onoga što činim svake godine sa usevima – kaže nam Nataša.

Džinovski krompir, Nataša Inđić

Natašin krompir od kilogram i po; Foto: Privatna arhiva

Kako kaže, sve “kućice” krompira su isto posejane, a gotovo da je svaki krompir koji je izvadila ove godine prelazio pola kilograma.

Plodove u svojoj bašti seje za sopstvene potrebe, jer voli da na sto deci i sebi servira neprskane i proverene proizvode.

– Snajka je bila iznenađena kada sam unela krompir u kuću, ali stvarno ništa ne prskam i ne prihranjujem veštačkim đubrivom. Čak sam i sa tog krompira išla i rukom skidala bube koje su ga napadale. Mada, primetila sam da je i paradajz dosta krupan, jedan koji smo ubrali imao je oko 900 grama – priča Nataša.

Džinovski krompir, Nataša Inđić

Ukućani su bili iznenađeni kada je pred njih iznela ovog šampiona; Foto: Privatna arhiva

OD DŽINOVSKOG KROMPIRA – POMFRIT

Nismo mogli a da je ne pitamo koje jelo će spremiti od ovolikog krompira.

– Mislim da će biti pomfrit, jer to deca najviše vole – kroz smeh nam kaže na kraju razgovora.

Ukoliko i vi u svojoj bašti imate sličan plod, ili čak i veći i lepši, pošaljite fotografiju našoj redakciji (redakcija@telegraf.rs), rado ćemo objaviti vaše priče i male tajne sa njiva i bašta.