Naši lekari bili su izričiti da mu transplatacija nije potrebna, ali Miloš je ipak dobio NOVO SRCE, jer mu je staro stalo ČETIRI PUTA

0
931

Mladi naučnik Miloš Nikoliću (31), kome je urađena transplantacija srca u AKH klinici u Beču iako su naši lekari rekli da mu intervencija uopšte nije potrebna, nakon dve godine boravka u Austriji vratio se u Srbiju. Za “Blic” kaže da su mu osećanja pomešana – srećan je, ali u isto vreme i uplašen, jer ne zna šta ga čeka.

Milošu je 27. oktobra 2016. urađena transplantacija srca u AKH klinici u Beču, a naši lekari su samo godinu dana ranije bili izričiti da mu ona uopšte nije potrebna.

Skoro dve godine, Miloš i njegova majka bili su u Beču, gde su prvo u čuvenoj AKH klinici potražili drugo mišljenje, a kasnije i ostali jer je ustanovljeno da mu je hitno potrebno novo srce.

S obzirom na to da je srpski državljanin, u jednom trenutku skinut je i sa liste čekanja, pa preko Eurotransplanta nije mogao da dobije srce, ali se nakon svega toga uključilo i Ministarstvo zdravlja, koje je dalo garanciju da će neko platiti njegov celokupan tretman, pa je mogao da nastavi lečenje.