NAJTUŽNIJA ISTINA O KRISTINI MANDARINI, SAD JE SVE JASNO: Isplivali svi detalji o njenom životu, LJUDI U SUZAMA!

0
932

Pre nekoliko dana saznali smo za prodavačicu Kristinu Penavu i njenu rekordnu prodaju voća na štandu u Bestoviji, pored Zagreba. U centru svega bili su njeni atributi koji su nudili odgovor na pitanje: “Kako to ona za dan proda 300 kilograma mandarina?”. Ali priča o njoj je daleko više od priče o prodaji južnog voća- slične primjere naći ćete svuda i svaki je podjednako tužan.

“Trista kilograma voća i mušterije od 18 do 88 godina”, poslovni bilans na kraju dana nije bio “loš”. Ali je sredstvo poslovanja bilo potpuno pogrešno. Nisu se pri kupovini mandarina gledale ni mekoća ni slatkoća mandarina (mada je voće bilo, kako kažu, odličnog kvaliteta), gledale su se uglavnom Kristinine grudi.

kris4
Foto:Instagram

Da li je to njoj zasmetalo u nekom momentu- recimo, svaki put kada bi mušterija došla na njen štand da kupi voće, zajapureno gledajući u njene obline?

Očekivati, sa druge strane, od muškaraca da vide nešto više od bujnog poprsja, recimo, mandarine na tezgi, a da tek skrenu pažnju na poraznost ovakve prodaje, ludo je to i pomisliti.

Na seksističku prodaju nadovezali su se seksističku komentari i parodije sa jasnom seksualnom konotacijom.

Zapravo, samo “zabavljanje” Kristinom Mandarinom bilo je se*ističko.

kris1
Foto:Instagram

Svjesna toga ili ne, ona je odlukom da u preuskoj majici prodaje voće to i podržala.

Zato se odmah pokreće dileme da li žena sa svojim tijelom može da čini šta poželi ili i ona snosi odgovornost za reakcije drugih na njene postupke.

O tome je za “Jutarnji hr” pričala i Sanja Sarnavka iz Solidrane, fondacije za ljudska prava i solidarnost.

“Kada smo radili u BiH dokumentarac o estradi “Posao snova”, sjećam se jedne ključne rečenice koju je rekla Lepa Brena: “Lako je skinuti se, ali treba znati što sa tim raditi, jer dolaze mlađe i ljepše”. Ako žena svjesno ulazi u to, i zna da će to raditi neko vreme, onda je to njen izbor i njoj na dušu”.

Dešava se, doduše, da žena uradi nešto nesvjesno i bez želje da će “to nešto” dobiti negativne konotacije. U slučaju Kristine Mandarine čini nam se da to nije slučaj.

Čujete “Kristina Mandarina”? Idealnog li imena za starletu. A priče o njima baš ovako i počinju: na dosta “čudan”, naizgled “bezazlen” i što isprazniji mogući način.

kristina-mandarina
Foto:Instagram

Sjetite se samo kvizova u kojima su starlete nudile najbesmislenije moguće odgovore, a onda su upavo one dobile značajan televizijski prostor.

I Kristina Mandarina zasad stvarno ima sve: “kul” nadimak, inicijalnu priču koja je opšti hit na Instagramu i…. da, izgled koji obećava, a koji vas akredituje za titulu “zvijezde u usponu”. Kristina se baš potrudila da taj izgled dobije.

Da sve ide u pravcu “starleta priča”, pokazuje i skok pratilaca na njenom Instagram profilu: za tri dana dobila je 37 hiljada pratilaca (daleko više od dnevne prodaje mandradina) kao i otkaz koji je dala na mjestu prodavačice voća. Žena koja ju je zamijenila na štandu rekla je da je Kristina dobila bolju ponudu.

Da nije to ponuda za učešće u rijalitiju? Mnogi su prognozirali Kristini karijeru rijaliti zvijezde. Rekli su da im “sve miriše na to”.

Ne bi bilo ni prvi, a ni posljednji put da starleta živopisnog nadimka postane članica rijaliti zvijezde, a “poslije kud je srce i pamet vodi”.

I mnogo je Kristina Mandarina oko nas – Kristina iz Hrvatske nam je ovih dana uživala je u beogradskom noćnom životu, sa misterioznim muškarcem i sa potpuno drugačijim izgledom.

Promjene izgleda su takođe očekivane sa “dolaskom popularnosti”. Sve je, što bi se reklo, po pravilima, samo se rijetko dešava da neko zastane i pita se: “Čemu sve ovo?”, a onda da shvati pa i ponudi pravu istinu o Mandarinama oko nas.

Tačno je da svako ima pravo da se bori za uspeh, da ako želi, ode sa štanda i krene dalje.

Možda će neko reći kako je Kristina mudro iskoristila, izmanipulisala oblinama. Prate je čak i naslovi da je “uspjela”.

Ali znate, čak i da postane svjetska zvezda, a jedna Kimberli Kardašijan to jeste, sredstvo do cilja se uvijek računa- i zbog njih i zbog svih nas.

Postojala je u priči o Kristini jedna “pozitivna” stvar. Istakla ju je Sanja Sarnavka, poredeći nju i influenserke (na način na koji ih ona vidi):

“Ona barem nešto radi, stoji na ulici i prodaje. Druga je stvar što smo mi došli do toga da slikanjem na društvenim mrežama mogu dobro da zarađuju i djevojke koje ne znaju da sastave nijednu prostoproširenu rečenicu”.

Da istaknemo, Kristina više ne radi.

Novi.ba/Žena.Blic.rs