Moj Gojko je sanjao da radi u Slovačkoj, pa da kupi auto, a sad ga vraćaju u kovčegu: Potresna ispovijest roditelja stradalog mladića! (FOTO)

0
1312

– Moj Gojko je sanjao da kupi kola. Dvije nedjelje nije izašao iz kuće. Spremao mi je hranu. Otišao je sa društvom na neku svirku u obližnji Stapar, a sad mi javljaju da je mrtav – priča otac Mile Grozdanić iz Prigrevice kod Apatina, čiji je sin pronađen mrtav na putu ka kući.

Trošna vojvođanska kuća u selu odzvanjala je od plača roditelja, brata Strahinje i drugara Gojka Grozdanića, koji je pronađen mrtav. Porodica traži istinu koja je još nepoznata.

Kako tvrde izvori upućeni u istragu, pretpostavlja se da je na Gojka naletio automobil, čiji je vozač pobjegao s lica mjesta.

Njegovo tijelo zatekao je taksista koji je odmah obavijestio policiju.

– Gojko nije mogao da ide pored puta jer je bilo blato od kiše i snijega. Put je asfaltiran, ali uzan, a bila je velika magla. Vjerovatno je Gojka neko pokupio i pobjegao, ali da sačekamo istragu – kažu Gojkovi drugari i dodaju:

– Čuli smo da ima dosta povreda, ali da mu telefon nije polomljen. Bratu je uveče javio da kreće kući pješke. To je bilo ko ponoći, a pronašli su ga oko 4 sata ujutru – priča otac.

On dodaje da kolaju razne priče od toga da je ubijen, pretučen, pa bačen pored puta.

– Samo želimo da se utvrdi istina kakva god da je – kažu ukućani.

Gojkovi roditelji su razvedeni. Gojkov brat je čim je saznao za tragediju pozvao majku Irenu Ciger da dođe. Danas se porodica ponovo okupila, ali bez Gojka

– Trebalo je da ide sa mnom u Slovačku, tamo radim. Htio je i on da ide za zaradi neki novac. Želja mu je bila da kupi automobil. Da ga je sad imao, sigurno bi došao čitav kući – priča majka Irena.

Kako saznajemo, Gojko je sa drugarima u subotu na nedjelju bio na zabavi u Staparu, nakon koje je kući krenuo pješice. Kako je stradao desetak kilometara od Stapara tog maglovitog dana, tek treba da utvrdi istraga.

Nagađa se da je na njega naletio automobil i da je vozač pobjegao sa lica mjesta. Njegovi drugari kažu da je Gojko bio odličan sportista, druželjubiv, miran i povučen momak.