Mjesta na kojima biste trebali isprobati se*s barem jednom u životu

0
2034

“Proširivanje se*sualnog iskustva van spavaće sobe može da vas približi parteru, tako može lakše da nauči šta vas uzbuđuje, a može i da vam pomogne da dobijete veće samopouzdanje,” tvrdi seksualna terapeutkinja Emili Morse, a prenosi Zadovoljna.hr. Upravo zato stavite sljedeća mjesta na svoju listu za seksualno eksperimentiranje:

1. U dvorištu kuće

Prepustite se strastima u dvorištu svoje kuće koje je sklonjeno od znatiželjnih pogleda. Dr. Morse tvrdi da je to odličan način da imate seks na otvorenom, ali bez straha da ćete biti “uhvaćeni”. Ako se bojite da će naići komšije, u dvorište možete da postavite šator i tako unesete dodatnu dozu zabave u ovu se*sualnu pustolovinu.

2. U hotelu

“Hotelski seks je zapanjujući zato što ne zahtijeva pospremanje i sređivanje prostorije. Rezervišite hotel, i sve vrijeme možete samo da vodite ljubav”, pojašnjava poznati se*solog. Prepustite se igranju uloga – naprimjer, pretvarajte se da ste dva stranca na odmoru – i tako unesite dodatno uzbuđenje u vaš seks.

Za one koji su skloniji avanturama, dr. Morse preporučuje i seks na balkonu hotelske sobe u večernjim satima. “Niko vas ne poznaje, mračno je, možete da uživate u pogledu na grad u kojem se nalazite, a blizu ste svoje sobe.”

3. Kod prijatelja

Oni koji su isprobali, kunu se da je seks u stanu prijatelja jedna od najuzbudljivijih senzualnih avantura koji su doživjeli. Zašto? Zato što su zidovi obično tanki, a vi morate da se trudite da budete tihi da vas niko ne bi otkrio.

4. U kupatilu

Seks u stajaćem položaju nije za vas, pa ne želite ni da isprobavate onaj u tuš kabini? Ne izbacujte kupatilo iz svojih se*sualnih kombinacija. Seksolog predlaže da možete da budete veoma kreativni i u kadi. To je mnogo sigurnija varijanta od seksa u bazenu, s obzirom na to da hlor smanjuje djelotvornost kondoma.

5. Ispred ogledala

Ovo je jedan od najjednostavnijih načina da unesete novu dozu strasti u svoj seksualni odnos, iako se neke žene ne osjećaju samopouzdano kada su njihova tijela izložena pogledu. Ipak, gledanje sebe i partnera tokom se*sualnog čina, a pogotovo ako se nalazite u “doggy položaju”, posebno je uzbudljivo iskustvo koje bi svaki par trebalo da iskusi bar jednom.

6. Na zajedničkom događanju

“Bez obzira da li je riječ o vjenčanju, roštilju ili nekom drugom grupnom događanju, ima nešto vrlo uzbudljivo u brzinskom seksu s partnerom u ovakvim okolnostima”, ističe dr. Morse. Pobjegnite u kupatilo, ili neko drugo mjesto udaljeno od ostatka porodice i prijatelja i prepustite se strastima u maksimalnom trajanju od 15 minuta. Potom se vratite među prijatelje, kao da se ništa nije dogodilo.

7. U automobilu

Spisateljica erotskih romana Sabrina Lacey priznala je da je automobil jedno od njenih omiljenih mjesta za se*s na otvorenom. Ona preporučuje da automobil parkirate uz neku napuštenu ulicu, prebacite se na zadnje sjedište ili “zajašete” partnera na vozačkom mjestu i uživate u vožnji.