MARIJA ZAKLJUČALA ĆERKICU I OTIŠLA U PROVOD Kada je baka Irina došla sa rođendanskim poklonom, beba je već bila mrtva. Posle jezive izjave majke, počela je da krivi sebe (FOTO)

0
780

U Kirovu, u Rusiji, uhapšena je 21-godišnja Marija Plenkina, čija je ćerkica umrla od gladi i zanemarenosti nakon što ju je ona zaključala u stanu i ostavila nedelju dana samu, bez vode i hrane.

Nesrećno dete, koje samo što je napunilo tri godine, našla je baka Irina Plenkina (47), kada joj je donela rođendanski poklon. Odmah je pozvala hitnu pomoć i policiju, ali joj je već na licu mesta konstatovana smrt.

Detetova baba je ispričala da je svakodnevno bila u kontaktu s ćerkom Marijom na društvenoj mreži i da joj je ona rekla da su obe “dobro”. Za to vreme, dete je bilo zaključano u stanu, a, kako je saopštio Ruski istražni komitet, majka je čak zatvorila vodu.

Молодая мамаша ушла в загул и оставила маленького ребенка умирать.Позавчера в Кирове бабуля пришла в гости к дочери,…

Slået op af ТРЕВОЖНЫЕ НОВОСТИFredag den 22. februar 2019

Plenkina je već dva meseca u pritvoru i protiv nje je pokrenuta istraga zbog “ekstremno surovog ubistva deteta”.

Slået op af ТРЕВОЖНЫЕ НОВОСТИFredag den 22. februar 2019

Devojčicina majka je priznala da je namerno zaključala vrata stana i otišla i da se “ludo provodila s društvom” – navodi se u izveštaju.

Majka bila odsutna nedelju dana – od 13. februara do 20. februara, a, kako se saznaje, ničim nije pokazala da se kaje.

Samo je hladnokrvno rekla: “Da, otišla sam, zavorila sam vodu i ostavila je bez vode i hrane” – piše u izveštaju.

Baka decojčice ne može da veruje šta se dogodilo.

– Lagala me je da je sve u redu. Lagala je sve. Da sam samo primetila da nešto nije u redu, uzela bih devojčicu kod sebe… Pokazalo se da je odlična glumica. Ispostavilo se da uopšte ne poznajem ćerku – rekla je Irina.