Legiju u zoru vode na majčin grob? Konačnu odluku donose tajno

0
5966

Sud će u tajnosti odlučivati da li će, kada i na koji način omogućiti Ulemeku da poseti grob svoje majke.

Miloradu Ulemeku Legiji, komadantu bivše JSO, iz bezbednosnih razloga najverovatnije neće biti dozvoljeno da prisustvuje sahrani svoje majke Natalije Ulemek, koja je umrla u sredu uveče. Međutim, Legiji će po svemu sudeći biti dozvoljeno da u strogoj tajnosti, pod jakim merama obezbeđenja, naknadno poseti majlin grob da bi joj zapalio sveću!

U Višem sudu u Beogradu, u petak nije odlučivano o Ulemekovoj molbi da prisustvuje majčinoj sahrani, koja će najverovatnije biti u ponedeljak.

– Sud će u tajnosti odlučivati da li će, kada i na koji način omogućiti Ulemeku da poseti grob svoje majke. Iz bezbednosnih razloga mnogo je verovatnija varijanta da on u narednih nekoliko meseci, uz jake mere obezbeđenja, u zoru bude odveden do groblja da zapali sveću – kratko su rekli u Višem sudu za “Informer”.

Na isti način je, podsetimo, i generalu Ratku Mladiću, nakon hapšenja 2011. godine, pre odlaska u Hag, omogućeno da poseti grob svoje ćerke Ane na Topčiderskom groblju u Beogradu.

On je u najstrožijoj tajnosti izveden iz pritvora u Specijalnom sudu i odveden na groblje.

Takođe, ni Saši Cvetanoviću, osumnjičenom za ubistvo Nikole Bojovića, prošle nedelje nije bilo dozvoljeno da ide na sahranu brata Jugoslava.

Razlog je navodno bio taj što Saša nije na vreme poslao zahtev za privremen izlazak iz pritvora.

egija je, inače, oduđen na čak četiri maksimalne kazne zatvora, i to zbog ubistva premijera Zorana Đinđića 2003, zločina “zemunskog klana”, četvorostrukog ubistva na Ibarskoj magistrali 1999. godine i ubistva Ivana Stambolića 2000. godine. On je u pritvoru od 2004, ali već šest i po godina od kad je u Zabeli, nema pravo na neposredan kontakt sa suprugom i decom, već kroz staklo može da ih viđa jendom mesečno.

Takođe, nema pravo ni na takozvanu ljubavnu sobu sa suprugom.