Ivana je pijana prošla kroz crveno i ubila devojku. Dobila 10 godina zatvora i zabranu vožnje zauvek

0
588

Županijski sud u Splitu nepravosnažno je osudio Ivanu Tenu Gotovac Soldić (39) na deset godina zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je 23. oktobra prošle godine autom usmrtila Mariju Ćorić (19) u Splitu.

Skamenjenog lica pratila je presudu, a uz to, dobila je i doživotnu zabranu upravljanja vozilima svih kategorija.

PROŠLA NA CRVENO I POBEGLA S MESTA NESREĆE

Vozila je pod uticajem alkohola, prošla kroz crveno svetlo, nije se zaustavila pešacima na pešačkom prelazu, a nakon što je udarila Mariju Ćorić i na mestu je usmrtila, otišla je s mesta nesreće bez da je pomogla žrtvi.

Gotovac Soldić je na ročištu u ponedeljak priznala da je kriva za sve osim za bežanje s mesta nesreće. Njen advokat pojasnio je da je devojka već preminula, što znači da joj ntko ionako ne bi mogao pomoći.

Optužena je u zatvoru na Bilicama gde je u pritvoru od hapšenja. U jednom trenutku je na ročištu i zaplakala, ali se brzo pribrala. Bila je izuzetno tiha i potištena.

Podsetimo, te večeri je Gotovac Soldić imala najmanje 1 gram po kilogramu alkohola u krvi, vozila je Audi A3 sedan splitskih registracija u vreme kada joj je bila izrečena zabrana upravljanja za B kategoriju, za njen smer kretanja Poljičkom je bilo crveno svetlo na semaforu te je brzina bila iznad ograničenja. Napokon, nije se zaustavila nakon udarca u devojku koja je odbačena s asfalta na zelenu površinu uz saobraćajnicu.

Nesrećna devojka je tek 20-ak dana pre nesreće upisala Građevinski fakultet, a otac joj je umro 15. marta ove godine.

(Telegraf.rs/24sata.hr)