Ispred kuće u Vranju u kojoj je odrastao programer ubica: Nebojša je bio genije u školi, ređao desetke na fakultetu, viđao se redovno samo sa jednom osobom (FOTO)

0
5902

Nebojša Stojiljković (30), koji je u ponedeljak pucao na svoje bivše kolege u firmi, a danas podlegao povredama koje je naneo sebi pokušavajući da se ubije, odrastao je na periferiji Vranja u naselju Rudina.

U Kajmakčalanskoj ulici gde je Stojiljković živeo pre nego što je otišao na studije, sa nevericom prihvataju vest da je njihov nekadašnji komšija bio u stanju da digne ruku na nekog.

Komšije pričaju da je Nebojša bio izuzetno dete, kao i da je od kad je otišao na studije slabo dolazio u Vranje.

– Svi iz porodice su komšije kakve samo možete da poželite. Nebojša je oduvek bio izuzetan đak, genije pravi. Često puta je njegova majka Fidanka znala da nam kaže kako nije bilo ispita da je pao, kao i da je ređao samo desetke u indeksu. Njegova starija sestra Jelena je takođe bila izuzetan đak, uvek su se javljali kad prođu ulicom, ali smo slabo pričali. Nebojša se nije nešto mnogo družio sa ostalom decom, već je bio veoma vezan za sestru – kaže jedna od komšinica.

U roditeljskoj kući Nebojše Stojiljkovića, žive samo njegove baka po ocu, a u kućici pored nje baka i deka po majci.

Svo troje su srčani bolesnici i još uvek ne znaju šta je njihov unuk učinio.

– Nebojšini roditelji Novica i Fidanka, rade u Sloveniji, dok je sestra zaposlena na nekom od beogradskih fakulteta. Majka im je radila u “Jumku“, a za oca nisam siguran da li je i on radio u ovoj firmi, uglavnom bio je radnik. Iz Slovenije su dolazili da obiđu svoje roditelje, ovde provodili odmor, išli na more i u povratu opet svraćali do kuće ovde u Rudini – navodi jedan od komšija.

Nebojša je u Vranju išao u OŠ “Dositej Obradović“ i Gimnaziju “Bora Stanković“.

Nakon diplomiranja na ETF – u, poslednjih pet godina radio je kao programer u beogradskoj firmi “Privredni savetnik za informacione tehnologije”.

U ponedeljak oko 11 sati Nebojša je ušao naoružan u firmu u Ruzveltovoj ulici u Beogradu, u kojoj je prethodno dobio otkaz.