HOROR U LEBANU Profesor biologije uhapšen zbog sumnje da je tokom dve godine silovao učenicu (16)

0
1445

Više javno tužilaštvo u Leskovcu odredilo je pritvor do 30 dana profesoru biologije M. M. (52) iz OŠ „Radovan Kovačević” u Lebanu zbog sumnje da je silovao bivšu učenicu te škole (16) i zbog ugrožovanja njene sigurnosti, potvrđeno je „Blicu“ u tom tužilaštvu.

Silovanje su prijavili roditelji devojčice 19. decembra u poslepodnevnim satima, a na zahtev tužilaštva izjavu je dala devojčica u prisustvu stručne ženske osobe Centra za socijalni rad iz Leskovca.

Prema pouzdanim izvorima “Blica”, navodna veza učenice i profesora, koji joj je predavao biologiju, trajala je najmanje dve godine. Profesor je, inače, negirao sve navode svoje bivše učenice.

„Ona je tvrdila da je sve vreme bila silovana pod pretnjom profesora da nikome ne govori o tome, kako ne bi pukla bruka u malom Lebanu. Za sada se sumnja na silovanje jer je devojčica ostala pri toj priči, ali tokom istrage će se doći do cele istine“, objašnjava naš izvor.

Bruka u Lebanu je, ipak, pukla, zapravo, vest je odjeknula kao bomba.

„Ja sam šokiran, prosto ne mogu da verujem. Kod profesora nismo nikada primetili takve sklonosti, a da jesmo, on i ne bio profesor u našoj školi“, kaže direktor škole Dragan Veličković.

Zapanjeni su i stanovnici Lebana, tim pre što je profesor oženjen i ima odaslu decu.

Ovo je za godinu dana drugo silovanje malolernice u lebanskom kraju za poslednjih godinu dana i to silovanje u dužem vremenskom periodu.