Gru predosjećao svoj kraj: Govorio je ove riječi od kojih će vas uhvatiti jeza!

0
677

Slavni srpski reper Dalibor Andonov Gru poginuo je juče oko 15.20 tokom kajtinga na Dunavu! On je stradao nedaleko od Nautičkog kluba Zemun pošto je pao u vodu. Gru je bio na kajtu, dok su ga trojica drugova pratila na čamcu dok je on letio. Kada se nesreća dogodila, oni su ga izvukli iz vode i iznijeli kod nautičkog kluba jer tu jedino može da pristane Hitna pomoć. Nažalost, pjevaču nije bilo spasa.

Reper je vozio kajt, a sve vrijeme je duvao jak vjetar. Dva, tri puta ga je naglo podigao, a potom ga tresnuo o vodu. Pjevač se najvjerovatnije onesvijestio, pa udavio. Neki su na licu mjesta komentarisali i da je moguće da je polomio vrat kada je pao – ispričao nam je jedan od očevidaca ove tragedije.

Kako je rečeno u Nautičkom klubu Zemun za Srpski telegraf, nešto nakon 15 časova začuli su zapomaganje.

– Nešto malo prije nesreće jaka košava je naglo prešla u jak sjever i nedugo poslije toga čuli smo ljude sa čamca koji su vikali i tražili pomoć. Odmah smo zvali Hitnu pomoć, a oni su ga u čamcu prevezli do našeg spusta i sve vrijeme su pokušavali da ga ožive. Međutim, uprkos svim naporima, Hitna pomoć je mogla samo da konstatuje smrt – ispričali su nam u nautičkom klubu.

Ova velika tragedija teško je pogodila reperove prijatelje koji su bili u čamcu, te su dugo u nevjerici stajali na mjestu gdje su dovezli repera pokušavajući da prihvate to što se dogodilo.

Gru je u kajtingu bio veoma iskusan i gotovo čitavu ljetnju sezonu provodio je na Adi Bojani. Kao da je naslutio tragediju, prije svega dvije nedjelje u jednom intervjuu pričao je o opasnosti koju nosi sa sobom vožnja kajta.

– U snoubord sam zaljubljen od prvog dana kad sam stao na dasku. To je bilo neke 1995, 1996. godine. U to neko vrijeme sam bio u fazonu da bih mijenjao pet ljetovanja za jedno zimovanje. To izležavanje na plaži… Dosadno, baš dosadno. Međutim, onda sam 2005. otkrio kajt. Pokušao da vozim kajt, naučio i od tada mi je to-to. Ne prođe ni dan da ne pogledam kajt-video, neku sliku sa ljetovanja… – rekao je Gru.

– Snoubord, kajt, skakao sam iz aviona… Prije neki dan sam pričao sa nekim drugarom, on je poznavao nekog tipa koji je doživio nesreću i poginuo. Ne možeš da doživiš nesreću, a da ne pogineš. Bandži sam probao, veća frka mi je to bilo od aviona. Kad se penješ, cijeli kran se ljulja. Imaš osjećaj da će da se sruši. Kaže onaj: “Na pet skačeš”. Ja kažem: “Majstore, skačem na jedan, samo da odem odavde!” To mi je bio najveći strah – ispričao je Gru.