FOTOGRAFISALA MRTVU BEBU I OKAČILA NA FB DA SE OSVETI ŠVALERU: Nezapamćena morbidnost Mirjane Miklejić potresla Srbiju

0
1599

Pored mesta Zabrega, u kojem je majka brutalno ubila tek rođenog sina, pedesetak kilometara dalje, u mestu Busur kod Petrovca na Mlavi, dogodio se incident koji je šokirao stanovnike tog seoceta.

Mirjana Miklejić (49) porodila se pre tri godine pod misterioznim okolnostima u svojoj kući. Kako je tada rekla, rodila je mrtvo dete jer se porođaj desio pre vremena, međutim, usledio je šok. Kako smo saznali od komšiluka, ona je mrtvu i krvavu bebu fotografisala, a fotografiju je kasnije objavila na svom Fejsbuk profilu. Bebu je prethodno zatrpala u dvorištu.

– Bila je u sedmom mesecu trudnoće kada se porodila. Porodila se kod kuće, a rekla je da je beba već bila mrtva, iako se u početku sumnjalo da je čak usmrtila bebu. Beba je sahranjena u dvorištu i preko humke su staviljeni crepovi i cigle kako životinje ne bi iskopale leš. Svi su znali da je trudna i o tome se redovno hvalila na Fejsbuku, iako se nije znalo ko je otac. Nigde nije vodila trudnoću, niti je porođaj prijavljen, već se porodila u svojoj kući – ispričao je izvor blizak istrazi.

Za smrt bebe se možda ne bi ni saznalo da nije okačila fotografiju sa mrtvom bebom.

– Na njenom profilu bila je fotografija mrtvog dečaka i nje. Iznad fotografije napisala je: „Za ovo se gine”, a okačila je i fotografiju svoja dva deteta i napisala: „Za ovo se živi.“ Nakon toga su odmah alarmirane policija i ostale službe – kaže izvor.

Kako smo saznali, Miklejićeva je na saslušanju iznela šokantan podatak.

– Čitav razlog fotografisanja mrtve bebe, kako je navela, jeste osveta švaleru, koji nije verovao da je dete njegovo i nije hteo da ostavi suprugu. Navodno je otac deteta muškarac iz Busura, koji je bio dosta mlađi od nje, međutim, navodi se i da je razlog fotografisanja to što je htela da ima uspomenu na malog dečaka, koga je rodila mrtvog – rekao je izvor za naš list.

Komšije nerado pričaju o Mirjani, kažu da je slabo poznaju, ali da su iznenađeni zbog svega što se desilo.

– Mi smo saznali za to kad se pojavila priča o njoj u medijima. Bili smo iznenađeni, iako je nismo dobro poznavali. Nismo naročito komunicirali, ali smo se zgrozili zbog fotografija koje je kačila i zato što je dete zatrpano u dvorištu.

Pričalo se i da ga je ona ubila, ali zaista ne znam šta se tu dešavalo. Ne znam ni gde je ona sada, nismo je videli dugo – ispričao je komšija iz Busura.

Viši sud u Požarevcu je nakon toga Miklejićevoj odredio pritvor do 30 dana, međutim, puštena je na slobodu. Nije poznato da li je terećena za neko krivično delo.