DRAGE DAME SAZNAJTE NA VREME: UKOLIKO PRIMETITE OVAJ SIMPTOM SIGURNO IMATE RAK DOJKE

0
995

Home Zdravlje Saveti DRAGE DAME SAZNAJTE NA VREME: Ukoliko primetite ovaj simptom sigurno imate rak dojke.

Rak dojke jedna je od najtežih bolesti sa kojim se susreću žene danas. Nažalost, vrlo je mali broj onih koje uspiju pobijediti ovu opaku bolest. Zbog toga je važno djelovati preventivno, redovno posjećivati doktora i voditi računa o svom zdravlju.

Sherrie Rhodes iz engleskog grada Hulla odlučila je da podijeli fotografiju svojih grudi, ali sa samo jednim ciljem – kako bi upozorila sve žene na jedan od simptoma raka kojeg i one same mogu primijetiti i vidjeti.

Njoj je dijagnosticiran rak dojke i kako kaže, kada je saznala dijagnozu, sjedeći u automobilu je jednostavno znala da mora podijeliti sa ljudima svoje iskustvo. Međutm, nije joj bilo lako budući da je u pitanju intimno područje. Ipak, njena želja da pomogne drugima je prevagnula.

Ističe kako bi joj bilo drago kada bi bar jednoj osobi pomogla na taj način i istakla je važnost redovnog kontrolisanja i pregleda grudi i poručila ženama da ne bi trebale ignorisati bilo kakvu promjenu koju primijete na svojim grudima.

Otkriće koje bi moglo promijeniti sve: Ovo ubija 70 posto ćelija raka!

Radi se o velikom otkriću, tvrde naučnici koji su u studiji pokazali kako crvene bobice iz prašume kraj australskog Queenslanda ubija stanice raka brzinski i sa minimalnim nuspojevama.

Labaratoriji šrom svijeta već decenijama neumorno testiraju potencijalne nove lijekove za rak i njegove brojne oblike ekipa predviđena Glenom Boyleom smatra kako je došlo do većeg otkrića koje bi moglo spasiti na milione života.

Naučnici za medicinska istraživanja iz Berghofer Instituta uspješno su izolirali sastanak iz bobice koji ubija rak te dokazali kako ima veliki učinak na tumore glave, dojke, vrata, crijeva, prostate kao i na melanom.

Šumska bobica iz prašume specifična za autralsku divljinu sadrži hemijske spoj nazvan EBC-46, koji testiran na velikom broju životinja sa raznim tipovima tumora.
Za sada njegov efekat potvrđen je preko 300 mačaka, konja i pasa te tasmanijskih vragova.

Sastojak se nalazi u sjemenki, a vrlo je kopliciran proces pročišćavanja i estrakcije samog spoja. Potvrđeno je kako je poslije liječenja s njim oko 75 posto tumora nestalo te se nisu vratil

Planiraju testiranja na ljudima

Vjerujemo kako će EBC-46 zasigurno djelovati i na ljudima, jer pokreće staničnu reakciju u kojoj se prekida snabdijevanje tumora s krvi – rekao je vođa istraživanja, dr. Boyle. Nije lako niti pronaći tu bobicu u prašumi, a zadatak pronalaženja i testiranja na ljudima na sebe je preuzela biotehnološka kompanija EcoBiotics

Naučnici su objavili kako su testiranja na ljudima u fazi planiranja te su kao takva neminovna.