Došao na NIS pumpu, rekao “sipajte do vrha”: Na kasi je doživeo fras!

0
6247

Agonija je potrajala sat i po vremena, kada je besni mladić otišao sa pumpe

Redakciji Telegrafa stiglo je pitanje čitaoca, kako je moguće da se cena benzina promeni tokom sipanja goriva. Naime, jedan mladić došao je tokom večernjih sati u utorak, 29. maja, na pumpu “Plinara” u Pančevu i hteo da napuni rezervoar do kraja.

Izašao je iz kola, rekao radniku da “napuni do vrha” i otišao na kasu da plati račun.

U pitanju je dizel gorivo, čija je cena, u zavisnosti od pumpe, oko 162 dinara.

Dok se gorivo točilo, došlo je do neobjašnjive greške, pa je račun ispao 23.450 dinara. Kada je pogledao ponovo cene goriva na istaknutoj tabli, tamo je pisalo da je litar dizela 450 dinara!

Čitalac Telegrafa se šokirao i tražio objašnjenje, jer nije hteo da plati neobjašnjivo veliki račun, ali, kako je rekao za Telegraf, radnici pomenute pumpe nisu imali razumevanja za njegov prohtev. Tražili su da plati ceo račun.

Agonija je potrajala sat i po vremena, kada je besni mladić otišao sa pumpe.

Pošto smo dobili nesvakidašnje pitanje i opis situacije, kontaktirali smo NIS i dobili objašnjenje:

– Usled nenamerne softverske greške, preksinoć 29. maja, došlo je do pogrešnog prikazivanja cene na pumpnom aparatu dizel derivata. Kompanija NIS je odmah po uočavanju ovog problema reagovala i uklonila tehničku grešku u roku koji bio najkraći mogući. Važno je istaći da niko od potrošača ovom prilikom nije bio materijalno oštećen i nikome nije naplaćen pogrešan iznos cene ovog derivata. Kao kompanija kojoj su potrošači na prvom mestu, NIS ovom prilikom upućuje izvinjenje svim kupcima koji su usled ove tehničke greške imali neprijatnost prilikom kupovine derivata – rečeno je za Telegraf iz ove kompanije.