Dječak (16) se meni nabacivao: Mislio sam da mu se sviđam! Sramna odbrana Gorana Jevtića!

0
590

Glumac Goran Jevtić, koji je osuđen na deset mjeseci robije jer je obljubio maloljetnog L. K. (16), više puta je tokom suđenja mijenjao iskaz. Najprije je tvrdio da oštećenog nije poznavao “ni imenom, ni likom”, da bi kasnije naprasno promijenio iskaz, tvrdeći da “svoje se.sualno opredjeljenje nije držao u tajnosti i da je smatrao da je to i oštećeni znao”.

U dokumentima iz Osnovnog suda u Somboru do kojih je došao Srpski telegraf Jevtić je najprije tokom istrage tvrdio da dječaka u životu nije vidio. I dok je L. K. ispričao da ga je tog 15. juna 2014. u somborskom pozorištu glumac na silu uvukao u toalet i počeo da ga oralno zadovoljava, uz komentar “da treba da mu bude čast što neko tako slavan želi da mu pop.ši”, glumac se takve scene “nije sjećao”.

– Ni sa jednim muškarcem nisam razgovarao, cijele večeri nisam ustajao od stola – tvrdio je Jevtić.

Da se stvari kreću u nekom lošem smjeru po njega, shvatio je kada je obaviješten da je porodica oštećenog angažovala advokata. Tada je htio da zataška slučaj i potkupi žrtvu.

– Saznao sam da taj momak želi da se bavi glumom i da želi da studira. Smatrao sam da mogu da mu pomognem i u dogovoru sa advokatom Vladimirom Horovićem izrazio sam spremnost da ponudim tom dječaku i njegovoj porodici pomoć da ide na studije i iz tog razloga je moj advokat stupio u kontakt sa advokatom te porodice. Nikakvo zataškavanje incidenta nije bilo cilj jer do incidenta nije ni došlo. Ni novac nisam nudio radi povlačenja tužbe, već radi pomoći dječaku u školovanju – tvrdio je glumac.

Porodica dječaka je odbila njegovu nepristojnu ponudu i riješila da stvari istjera pred sud. Na početku suđenja Jevtić se branio ćutanjem, ali mu to nije išlo u korist, pa se onda na suđenju u maju 2018, četiri godine nakon sporne večeri, naprasno prisjetio svega!

– U Somboru je bio pozorišni maraton, bilo je puno ljudi, ali sam oštećenog primijetio jer je uvijek bio tu pored mene, pokušavajući da uspostavi kontakt sa mnom. Što se tiče mog se.sualnog opredjeljenja, to nisam držao u tajnosti. Smatrao sam da to i oštećeni zna i da sa njegove strane ima interesovanja u tom smjeru prema meni – rekao je okrivljeni Jevtić.

Potom je priznao da su bili zajedno u toaletu, ali je tvrdio da se dječak njemu nabacivao!

– Nakon što sam obavio malu nuždu, izašao sam da operem ruke i tada je on ušao. Pomislio sam: “Jao, opet on”. Tada sam pomislio da je istog se.sualnog opredjeljenja i uspostavljen je neki “aj kontakt” (kontakt očima). Tada je on ruku pružio prema mom licu. Rekao sam: “Ne, ne, neću ništa, nije ni vrijeme ni mjesto”. Nakon toga sam izašao iz toaleta – branio se Jevtić.

Ipak, njegovu odbranu sud nije prihvatio. Ocijenjeno je da je sve što je rekao u sudu i radio nakon kritičnog događaja bilo usmjereno ka izbegavanju krivične odgovornosti.