Daniela je na večni počinak ispratilo 1.000 ljudi: Poginuo je na mračnom delu Pupinovog mosta

0
409

Daniel V. (29) iz Kačareva kod Pančeva stradao je 6. jula kod Pupinovog mosta kada je izgubio kontrolu nad motorom koji je vozio i pao sa njega. Sekund kasnije, preko nesrećnog mladića prešao je automobil marke “BMW” u kome su se nalazili njegovi prijatelji. On je ostao na mestu mrtav.

Daniel je u sredu kremiran, a počast preminulom mladiću odalo je više od 1.000 ljudi na Novom groblju u Beogradu.

Kako za Telegraf.rs kaže advokat porodice mladića, Jelena Dujmović, Daniel je bio momak za primer koji je pre više od dve nedelje sa porodicom i dugogodišnjom devojkom, sa kojom je odnedavno zasnovao i zajednicu života, proslavio svoju diplomu.

– Postao je master mašinskih nauka, zaposlio se u struci i bio vrlo cenjen, među kolegama i prijateljima. Dobio je skoro i ponudu za unapređenje, kao vrstan stručnjak u svom poslu. Voleo je motore, kao mašinski inženjer ih je dobro poznavao, bio je oprezan vozač, a nikako jedan od nesavesnih pasioniranih vozača motocikala. U trkama motocikala nikada nije učestvovao. U svakom smislu, za pokojnog Daniela svi imaju samo reči hvale. Ovo je za porodicu, prijatelje i društvo nenadoknadiv gubitak – kaže Jelena Dujmović.

Daniel V.

Foto. Facebook

Kako dodaje, javni tužilac je preduzeo sve zakonom predviđene radnje radi rasvetljenja okolnosti pod kojima se dogodila ova teška saobraćajna nesreća.

– Naložena su mašinska, saobraćajna i sudskomedicinska veštačenja, kao i vanredni tehnički pregled, kako samog motocikla kojim je D.V. upravljao, tako i putničkog automobila marke BMW, u kome je bilo četiri lica, a čiji je vozač od siline udarca izgubio kontrolu na vozilu i prevrnuo se na krov, te su nažalost i dva mladića iz tog auta povređena.

O eventualnoj odgovornosti učesnika saobraćajne nesreće se ne može još govoriti.

– Ukoliko se utvrdi odgovornost nekog od učesnika u ovoj saobraćajnoj nesreći, javni tužilac će sprovesti odgovarajući krivični postupak, kome ćemo se mi pridružiti. Ono sto je sigurno, to je da taj deo puta predstavlja crnu tačku, koja je do sada odnela više života, te da je upravo taj deo saobraćajnice potpuno neosvetljen, da je prema izjavama nadležnih, na tom delu više puta protivpravno uklonjen trafo, pa je to, po njima razlog zašto je neosvetljen tako opasan i ozbiljan deo puta – objašnjava advokat Jelena Dujmović.

Drugi problem je, kako navodi, taj što zaštitna ograda nije postavljena sa obe, već samo sa jedne strane puta.

– Ta činjenica znatno doprinosi uzroku nastanka ovako teških nesreća. Žalosno je, sto je trebalo da dođe do ovakve tragedije, pa da se preduzmu neophodne radnje na obezbeđenju samog puta. Istraga će takođe utvrditi da li su i u kolikoj meri sami uslovi puta (potpuna neosvetljenost, nedostatak zaštitne ograde, itd) doprineli uzroku nastanka ove saobraćajne nesreće, pa će se i u tom smislu postavljati pitanje dalje odgovornosti.