“BIO JE LEP KAO LUTKA” Starica Sadija otkrila detalje iz detinjstva SVIREPOG UBICE (VIDEO)

0
562

Nakon likvidacije višestrukog ubice Edina Gačića otkriveno je ko je starica s videosnimka objavljenog na Jutjubu, na kojem se vidi Gačić kako se igra s jarićima dok razgovara sa starijom ženom u njenoj kući.

Ona je Sadija Todorovac, 80-godišnja starica iz banjalučkog naselja Novoselija, u kojem je živeo i ubica. Gačić je, kako se čuje na snimku, zahvalan Sadiji, jer mu je ona pomagala kada je izašao iz zatvora.

– Jeste, ja sam mu pomagala. Znam Edina od malih nogu. Bio je lep kao lutka. Otac mu je isto bio naočit. Znala sam mu i oca i mater. Sećam ga se kao malog. Gledali smo ga gladnog. Dala bih mu po deset maraka kada krene u grad. I kad imam. Nikad nije pravio probleme. Savetovala sam ga kako sam znala. Kada je izašao iz zatvora, govorila sam mu da ni sa kim nema posla i da se udalji od ljudi. Uvek sam ga tako savetovala – ispričala je Sadija Todorovac, koju je ekipa Avaza juče posetila u Novoseliji.

A posećivala ju je i policija, kako je potvrdila. Bili su joj policajci i pre dve večeri i napravili pretres.

– Napravili su rusvaj po kući. Sve su pregledali, čak i obore u kojima čuvam koze. I šumu koja se nalazi iza obora. Ne znam ja šta su tražili i koga su tražili, ali su bili. Sve su mi haljine pogužvali. Edin mi se nije javljao. Žao mi je ljudi koje je pobio. Žao mi je i njega – rekla je Sadija Todorovac.

Gačić, koji je 2017. boravio u Banjaluci nakon izlaska iz zatvora, a potom prodao imovinu i kupio kuću u Brđanima kod Konjica, kako kaže Todorovac, često je odlazio u grad.

Znao je da ona drži koze, pa joj je jednom doterao ovcu, ali je ona nije htela uzeti.

– Nije on bio kod mene. Spavao je u svojoj kući kad se vratio iz zatvora, a kod mene je povremeno dolazio. Sedne na stepenice i ispričamo se. Ja sam mu najviše pomogla. I uvek bih mu pomogla, jer on, jadan, nema nikoga. Sestra neće ni da čuje za njega. Znam kako je njoj. Ona je vazda govorila da će on napraviti neko zlo i bila je u pravu – rekla je Sadija.

Podsećanja radi, potraga policije za serijskim ubicom Edinom Gacićem okončana je juče u poslepodnevnim satima. U razmeni vatre sarajevski specijalci ubili su Gačića na širem lokalitetu naselja Lepenica.

I ostali meštani Novoselije preneli su Avazu juče da je Gačić bio povučen i nije pravio probleme. Svi su znali da je odležao kaznu zbog ubistva, a i on je znao da svi to znaju i nije mnogo pričao s ljudima.

Kuća u kojoj je živio Edin Gačić

Komšije Edina Gačića živjele u strahu

Slået op af Srpskainfo.com i Onsdag den 13. februar 2019

– Nije pravio probleme, ali se na njemu videlo da je nešto uradio. Imao je odsutan pogled. Ponekad je taj pogled bio zastrašujući. Milicija je stalno dolazila, obilazila ga, ispitivala – kaže radnica u lokalnom dragstoru, prenosi Srpskainfo.Jedan od komšija, pak, je uveren je da je Gačić ubijao iz straha.

– Ja sam bio u ratu, bio sam kod Travnika, i znam da se tako ne ponaša neko ko je prošao vojnu obuku. Sumnjam da je bio vojnik i sumnjam da je bio u mudžahedinskim odredima – kaže Gačićev komšija.

– Ja sam njega pitala nekoliko puta zašto je ubio majku, ali nije hteo da mi govori o tome. Rekao je da su se posvađali, jer ona nije htela da ga vodi sa sobom, ali više od toga nije mi govorio – zaključila je Sadija Todorovac.