Bilo je potrebno sedam policajaca da obori i uhapsi zlatnog ukrajinskog olimpijca u hrvanju (VIDEO)

0
4165

Sedam policajaca bilo je potrebno kako bi se savladao Vjačeslav Olejnik, ukrajinski hrvač koji je na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine osvojio zlatnu medalju.

Olejnik je proslavio jubilarni 50. rođendan, popio više nego što bi trebalo i sjeo u automobil.

Olimpijac, ipak, nije imao sreće i zaustavila ga je policija, koja je odmah shvatila da je bivši hrvač pod uticajem alkohola.. Olejnik je izašao iz automobila, kratko se raspravljao s policajcima, a onda krenuo u fizički obračun.

Policajci mu nisu ostali dužni te je odmah dobio udarac palicom posle kog je počela da mu curi krv iz glave, a ubrzo su ga i poprskali suzavcem.
Olejnik, međutim. borben kao da se bori za olimpijsko zlato, nije se „predao“. Kako mu dvojica policajaca nisu mogla ništa, u pomoć im je priskočilo još pet kolega.

Iako su bili brojčano nadmoćniji, nisu uspjeli da ga savladaju. Međutim, poslije nekoliko pokušaja, konačno su uspjeli da ga obore na pod, stave mu lisice i odvezli ga u policijsku stanicu na trežnjenje i obradu.

I sve to pred očima uplakanog sina koji je borbu oca i sedam policajaca gledao iz automobila.

“Priznajem da sam bio djelimično kriv za incident jer se nisam zaustavio na vrijeme i ignorisao sam policajce. Ali, nisam kriminalac. Koliko znam, moram na sud i tamo će me kazniti . Ali i činjenica da su me iz stanice pustili istog dana govori da nisam uradio ništa toliko strašno“, rekao je Olejnik pošto se smirio.