Asija ima samo 15 meseci, a već se bori za život: Umesto nosa ima dve teniske loptice, ne spava, ne jede i neprestano plače (VIDEO)

0
1403

Deo rođaka je zove “oštećenim detetom” i smatraju da je ukleta

Devojčici od petnaest meseci iz Pakistana s nosem većim od dve teniske loptice očajnički je potrebna operacija koja će joj spasiti život. Zbog retke bolesti jedan deo njene porodice smatra da je “ukleta”.

Asija Manghrio pati od retke bolesti – frontonazalnog encefalitisa. Neurohirurg dr Lal Rehman je pojasnio kako se radi o kognitivnom poremećaju koji uzrokuje da joj tkivo mozga raste izvan lobanje.

– Trenutno joj ovo stanje ne stvara probleme s disanjem, ali tumor može uzrokovati ozbiljne probleme ako se ostavi ovako. Operacija je jedini način – rekao je dr Rehman.

Zbog težine u nosu Asija ne može normalno ni da jede ni da spava i neprestano plače.

Deo rođaka je zove “oštećenim detetom” i smatraju da je ukleta.

Njeni očajni roditelji veruju da će bez operacije umreti, ali pretrpani i prezaposleni lekari su joj operaciju odložili za 2 meseca. Odveli su je na pregled u Karači gde ju je pregledalo nekoliko lekara.

Majka nesrećne devojčice prodala je porodično zlato kako bi skupila novac za 260 kilometara dug put do bolnice u Karačiju i troškove pregleda. Ali, zbog velikog broja već zakazanih operacija, lekari nisu mogli Asijuu operisati odmah.

Ačar, 27-godišnji otac male Asije, koji kao poljoprivrednik zarađuje oko 100 evra mesečno, kaže kako se boji da će izgubiti ćerku ako budu morali da čekaju toliko dugo.

– Lekari su rekli kako nema drugog načina da se tumor ukloni. Ali, nisu nam dali nikakav datum za operaciju, samo su nam rekli da čekamo dva meseca jer već ima previše slučajeva u bolnici koji čekaju na operaciju. Zbog finansijske situacije ne mogu ćerku odvesti u neku privatnu bolnicu. Očajnički čekamo operaciju, strašno je gledati Asiju u takvom stanju – rekao je Anchar.

Pogledajte video: